“Violència contra els fills: “volta de rosca” de la violència contra les dones”

Declaracions de Lucía Ortiz Amaro, advocada i membre del Grup Antígona:

“Moltes dones prefereixen sovint signar un conveni per a evitar les represàlies no només cap a elles sinó també cap als fills. Prefereixen una custòdia compartida perquè saben que, si se la queden elles, això implicaria que la violència cap a elles i cap als fills no acabaria mai”, admet Lucía Ortiz, jurista i membre del Grup de Recerca Antígona de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’advocada reconeix que la custòdia compartida esdevé un instrument per al manteniment de les relacions de poder: “Implica tot un tema de violència econòmica. No només això: s’utilitzen els règims de visites per a perpetuar encara més aquesta violència: en els intercanvis durant tot el cap de setmana els nens no han estat canviats de roba, els progenitors els expliquen coses que no haurien d’explicar-los, els fan partícips de tot el que fan ells, no els lliuren mai a l’hora… Això fa augmentar el patiment de la dona pel que fa a la seguretat del fill”. Ortiz explica que, fins i tot, “una de les primeres exigències dels homes per a la signatura del conveni és assegurar-se la presència física de la dona en l’entrega i la recollida dels nens. No els serveix que els reculla o els porte al col·legi”.