tecladoestrecho

Derechos y sociedad en perspectiva de género

Grupo de investigación Antígona

fotolia_1855635_m

Derechos y sociedad en perspectiva de género

Grupo de investigación Antígona

L’investigadora Anna Meléndez premiada al XI Congrés Espanyol de Criminologia
Anna Meléndez, guanyadora del Premi SEIC a investigadors novells 2016 per la ponència «El papel de la mediación penal en el proceso de cambio del infractor», acompanyada del president de la SEIC, Juanjo Medina.

COST Final Conference: Bridging Research, Policy and Practice
Entre l’11 i el 12 de març de 2016 es va celebrar a Brussel·les (Bèlgica) el congrés final del projecte europeu «Offender Supervision in Europe» que va cloure quatre anys de recerca a través d’una xarxa d’investigadors europeus de 23 països diferents sobre aquesta temàtica (COST Action IS1106). D’aquest grup de recerca hi van participar el Dr. Josep Cid (que apareix a la primera i tercera foto) i la Dra. Anna Meléndez.

Participació a l’European Research(ers’) Day «
Eugenia Albani va participar el passat 11 de desembre de 2015 a l’European Research(ers’) Day, un esdeveniment creat per iniciar una xarxa activa d’investigadors europeus establerts al Japó i organitzat per EURAXESS Links Japan. Va presentar el seu estudi basat en les xarxes socials sobre «The European Journal of Criminology: A social network analysis».
Imatge: https://europeanresearchersday.splashthat.com.

Nou projecte finançat per RecerCaixa»
Foto dels investigadors en el lliurement d’ajuts de la convocatòria RecerCaixa realitzada el dimarts 10 de març de 2015 al CosmoCaixa. El Dr. Josep Cid (UAB), coordinador d’aquest grup d’investigació, colidera un dels projectes seleccionats juntament amb el Dr. Antonio Andrés-Pueyo (UB): «La transició de la presó a la comunitat: Programa experimental de reintegració social de persones empresonades amb risc de reincidència».

Congrés internacional «Desistance – Sketching the Future»
Del 15 al 17 de setembre de 2014 es va celebrar el congrés internacional «Desistance – Sketching the Future» organitzat pel Centre for Criminological Research a la Universitat de Sheffield (Regne Unit), on es van reunir diversos investigadors de renom internacional en matèria de desistiment. A la foto 1 es veu el prof. Josep Cid durant la presentació de la seva ponència «Structural context and pathways to desistance: research in Spain» i la foto 2 se’l veu amb dos dels organitzadors del congrés, el prof. A. Bottoms i la prof. J. Shapland.

Presentació de la recerca «Regressió a 2n grau: causes i conseqüències»
El passat 30 de setembre va tenir lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada la sessió d’investigació «La gestió de casos en l’àmbit penitenciari» on el prof. Josep Cid (a la dreta de la imatge), coordinador d’aquest grup d’investigació, va presentar aquesta recerca realitzada juntament amb Beatriz Tébar. La sessió es pot recuperar en vídeo.

Conferència inaugural curs 2014-15
Foto de la conferència inaugural del grau de Criminologia a càrrec del prof. José Luis Díez Ripollés, catedràtic de dret penal i director de l’Instituto Andaluz Interuniversitario de Criminología de la Universitat de Màlaga, que va parlar sobre “¿Inclusión o exclusión de los delincuentes?: el debate en la política criminal”. D’esquerra a dreta: prof. Josep Cid, coordinador del grau de Criminologia; Dra. Esther Zapater, degana de la Facultat de Dret; i prof. José Luis Díez Ripollés.

Xerrada – Col·loqui sobre «Sortides professionals dels criminòlegs»
Foto dels participants al col·loqui celebrat el divendres 4 d’abril de 2014. D’esquerra a dreta: Josep Cid, coordinador del Grau en Criminologia; José Miguel Duran, Intendent en Cap de la Policia Local de Sabadell; Arantxa Hernáez, tècnica del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció; i Jenifer Lahoz, advocada penalista a Rusca-Lahoz Advocats.

COST Meeting a Bratislava
Foto del grup d’investigadors participants a la trobada del projecte europeu «Offender Supervision in Europe» els dies 25 i 26 d’octubre amb el prof. Josep Cid situat a primera fila, el novè per l’esquerra.

Sessió inaugural del curs 2013-14.
Juanjo Medina (a l’esquerra), ponent convidat a la conferència inaugural del curs de Criminologia sobre «Prevenció de la delinqüència i polítiques públiques de seguretat. ¿Què funciona?» acompanyat de Josep Cid (a la dreta) coordinador del Grau de Criminologia.

Participació al XI Congreso Español de Sociología.
D’esquerra a dreta i de dalt a baix: Anna Meléndez presentant «El impacto de la mediación penal en el cese del comportamiento antisocial»; Eugenia Albani presentant «Redes personales de jóvenes con medidas penales: diseño y resultados preliminares de una investigación en curso»; i Aina Ibàñez presentant «El rol de la comunidad en la reinserción».

Equip de la UAB del grup de recerca Criminologia aplicada a la Penologia assistents al seminari «De l’execució de penes a la reinserció» (Barcelona, 6 i 7 de juny de 2013).
D’esquerra a dreta: Helena Mulero, Josep Cid (investigador principal), Beatriz Tébar, María Contreras, Ariadna Andreu, Anna Meléndez, Joel Martí, Aina Ibàñez i Eugenia Albani.

Seminari: Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG) i diagnòstics locals de seguretat (UAB, 30 de novembre de 2012)
Taula d’inauguració del seminari presidida pel degà de la Facultat de Dret, Josep Mª de Dios (al centre), el coordinador del Grau de Criminologia, Josep Cid (a la dreta), i la professora i organitzadora de l’acte, María Contreras (a l’esquerra)..

Criminòlegs presents al 12th Annual Conference of the European Society of Criminology (Bilbao, 2012)
D’esquerra a dreta: Josep Cid (UAB), Juanjo Medina (Univeristy of Manchester), María Contreras (UAB), Cristina Rechea (Universidad de Castilla-La Mancha), Anna Meléndez (UAB), Aina Ibàñez (UAB), Elena Larrauri (UPF), Diego Torrente (UB), Eugènia Albani (UAB) i Jorge Rodríguez (UPF).

Presentació del llibre Policia i Seguretat de Francesc Guillén en el marc de la inauguració del curs acadèmic 2012-13 (UAB, 12-09-2012).
D’esquerra a dreta: Francesc Guillén, autor del llibre, professor de criminologia de la UAB i responsable de projectes i organització de la Direcció General d’Administració de la Seguretat, del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya; Sílvia Carrasco, vicerectora d’Estudiants i Cooperació de la UAB, i Josep Cid, coordinador dels estudis de criminologia de la Facultat de Dret.

© Universitat Autònoma de Barcelona